top of page

Pas geweigerd

Hoe gaat het met je als je met je Gamma pas bij Albert Heijn probeert te pinnen? Ook al kijkt de kassière me vragend aan…..Gelukkig kan ik er zelf om lachen!

Terwijl ik naar buiten loop met mijn veel te zware boodschappentas vraag ik mijzelf toch af of dit soms een teken is dat mijn focus is afgedwaald en ik misschien iets moet veranderen. Ik voel dat dit zo is. Ik doe zoveel dingen en alles is belangrijk. Mijn eigen bedrijf, mijn eigen kinderen, mijn eigen huis, mijn eigen boodschappen, mijn eigen sport, mijn eigen vrienden, mijn eigen liefde en als laatste…..mijn eigen ik! Ja die is er ook nog!

Terwijl het daar toch eigenlijk allemaal begint. Zonder mijn eigen ik kan ik al die andere dingen nooit met de juiste focus doen. We weten het allemaal, als je jezelf bent gaan alle andere dingen vanzelf! Maar wanneer ga je dan jezelf zitten zijn? ‘S morgens mediteren tussen 5 schoolgaande kinderen, boterhamtrommeltjes en gymtassen door? Heel vroeg opstaan heb ik ook al geprobeerd…..iedereen slaapt en mamma is bezig zichzelf te zijn! Is op zich heerlijk zo’n moment maar ik hou het niet vol omdat ik ‘S avonds te laat ga slapen. Eerder naar bed? Kan ook maar ik ben een avondmens……

Allemaal excuses en allemaal geen redenen om met mijn Gamma pas bij Ah te pinnen….

Misschien moet ik anders denken. Misschien moet ik alles eens omdraaien en mijzelf als belangrijkste op de eerste plaats zetten. Maar wat is dat dan en hoe doe je dat dan? Het is maandagmorgen en in plaats van mailtjes beantwoorden en alle andere zaken die belangrijk lijken, heb ik een lijstje gemaakt van wat ik ben, denk en voel. Hoe zal ik dit in de wereld zetten? Wat maakt mij bijzonder? Wat vind ik zelf moeilijk?

Het eerste wat bij me opkomt is: FOCUS in het NU, dat is wat ik moeilijk vind ( en mijn uitdaging wordt) en dat ga ik combineren met mijn creativiteit, want dat is wat mij bijzonder maakt.

Mijn creativiteit heeft een sterke verbinding met kinderen en het kind zijn. Het mooie is dat kinderen wel gefocust zijn in het NU en heel creatief zijn. Dat maakt hun perspectief op de wereld dan ook zo interessant. Toen ik kind was leefde ik in mijn eigen fantasie wereld en daar kon alles. Ik ontwierp wereldkaarten met allemaal landen die ik zelf leuk vond…daar kon ik dagen mee bezig zijn! Grote vellen papier door mijn hele kamer en er kwamen steeds meer werelden en landen bij….eigenlijk zag ik geen grenzen om te stoppen als ik niet geroepen werd om te komen eten.

Of ik maakte hele kleding collecties van papier, dan was er nog meer chaos op mijn kamertje, ik knipte en plakte er op los! Kilometers plakband en grote rollen papier gingen mijn kamertje in en heel veel kleding ontwerpen kwamen er weer uit….ik liep zelf de catwalk op de gang en had geen besef van tijd. Mijn hele focus lag op dat moment in mijn eigen wereld en wat ik aan het creëren was. Dat gevoel was heerlijk, dat weet ik nog en eigenlijk wil ik dat graag weer terug.

Het kind in mezelf nam actie om haar dromen waar te maken door het gewoon te doen! Daar kan ik nu weer van leren. Ik ga het gewoon doen! Ik ga in het NU alle kinderen in grote mensen wakker schudden met het kind in mijzelf!

Waar pinnen met een Gamma pasje al niet toe kan leiden…..

Join us & Surprise the World!

Geertje

Bureau21 zet zich in om ideeën van kinderen te zien als inspiratie voor concrete producten of antwoorden op vraagstukken van deze tijd!


Recente berichten
Archief
Volg ons
  • Facebook Basic Square
bottom of page