De Drakenvallei Gezond
De Drakenvallei heeft twee versies, de talentenversie en de Gezonde voedingsversie. Je kunt dus de ene of de andere versie spelen met een groep. Deze interventie is een initiatief dat is ontwikkeld door Bureau21 in samenwerking met onderwijsstichting Movare en sluit aan bij het project de Gezonde basisschool van de Toekomst. Het idee van de gezonde versie is ontstaan vanuit de vraag hoe kinderen spelend kunnen leren en tegelijk meer te weten kunnen komen over voeding.
​
Door de laagdrempelige en interactieve manier van spelen is het niet alleen een leuk spel maar bovenal ook heel leerzaam. Kinderen maken kennis met de herkomst van groenten en fruit, leren nieuwe smaken en recepten kennen en gaan zelf aan de slag met het planten van groenten.
Het spel zet aan tot letterlijk en figuurlijk proeven van de natuur. De vragen en opdrachten zorgen ervoor dat de spelers creatief mogen denken en regelmatig moeten samenwerken.
Talentontwikkeling
& gezonde voeding
Het spel leert kinderen op een interactieve manier van alles over de herkomst van groenten en fruit, nieuwe smaken, recepten en stimuleert hen om bewuste keuzes te maken. Daarbij komen diverse creatieve verwerkingsvormen aan bod die de educatie/kennis nog meer verinnerlijken.
Die creatieve werkvormen zijn laagdrempelig en eenvoudig uit te voeren met een groep en zetten in op de talenten van kinderen. Denk aan het schilderen van stillevens, het schrijven van een gedicht over rijst, cool rijmen over tomaten of een ananasbehang ontwerpen.
Spelend leren in de klas
De Drakenvallei is ontworpen om een frisse kijk te bieden op educatie en leerlingen nieuwe kansen te geven om uit te blinken, vooral degenen die soms misschien buiten de boot vallen bij de meer traditionele werkvormen binnen een groep.
De Drakenvallei is dan ook veel meer dan alleen een leuk spel; het is een bron van inspiratie voor zowel leerlingen als leerkrachten en pedagogische medewerkers. Het is een innovatieve benadering van onderwijs, waarbij spelend leren centraal staat en vergroot niet alleen de kennis over gezonde voeding, maar bevordert ook de creativiteit en samenwerking in de groep.