top of page

De Drakenvallei Gezond

Gezond spelend leren

WhatsApp Image 2021-03-15 at 23.50.02-2.

De Drakenvallei Gezond is een initiatief dat is ontwikkeld door Bureau21 in samenwerking met onderwijsstichting Movare, binnen het project de Gezonde basisschool van de Toekomst. Het idee is ontstaan vanuit de vraag hoe kinderen spelend kunnen leren en tegelijk meer te weten kunnen komen over gezonde voeding.

 

Door de laagdrempelige en interactieve manier van spelen is het niet alleen een leuk spel maar bovenal ook heel leerzaam. Kinderen maken kennis met de herkomst van groenten en fruit, leren nieuwe smaken en recepten kennen en gaan zelf aan de slag met het planten van groenten.

 

Het spel zet aan tot letterlijk en figuurlijk proeven van de natuur. De vragen en opdrachten zorgen ervoor dat de spelers creatief mogen denken en regelmatig moeten samenwerken.

Talentontwikkeling

& gezonde voeding

Het spel staat hierdoor dicht bij de belevingswereld van kinderen en kan door diverse leeftijden gespeeld worden. 

Daarbij is een belangrijk element dat kinderen het spel kunnen spelen zonder dat ze online zijn. Een mooie afwisseling dus naast alle beeldschermen waar kinderen veel naar kijken.

 

De uitgebreide creatieve opdrachten zetten in op talentontwikkeling en verbinden voeding met de persoonlijke beleving. Kortom een educatief spel dat kan bijdragen aan het daadwerkelijk maken van gezondere keuzes vanuit een intrinsieke motivatie.

Inhoud spel
WhatsApp Image 2021-03-15 at 23.50.03.jp

De verbintenis tussen school en thuis

Het spel richt zich op basisschoolkinderen en hun directe familie (broertjes, zusjes, ouders). Door deze insteek komt de educatieve waarde tot aan de keukentafel en ontstaat er een brug tussen school en thuis.

 

Gezond eten is uiteindelijk een manier van leven, als onderdeel van de wereld waarin het kind opgroeit. Kinderen zitten vanwege corona veel thuis en zijn aantoonbaar ongezonder gaan eten en minder gaan bewegen. Dit spel zet aan tot beweging en laat zien dat gezond eten ook leuk en lekker kan zijn.

Bureau21_1.png
bottom of page